TECHNIEKFESTIVAL | Leuk filmverslag en persberichten

Er is een leuk filmpje gemaakt van het techniekfestival. Kijk hier zelf maar eens!

Daarnaast zijn er meerdere berichten in de krant en op de socials verschenen:
Algemeen Dagblad
Gemeente Hoeksche Waard
Hoeksch Nieuws
Werken en leren Hoeksche Waard

Op donderdag 12 oktober hebben 550 leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het Techniekfestival HW. Voor de derde keer vond het techniekfestival in de Hoeksche Waard plaats. Vanuit Sterk techniekonderwijs (STO) heeft het Actief College in samenwerking met 21 lokale bedrijven en KEM communicatie een Techniekfestival voor groep 8 van de basisscholen in de HW georganiseerd. Dit jaar werd dit evenement gehouden bij P.& G. Hooghwerff B.V. in Strijen. Nadat wethouder Van De Wulp het techniekfestival geopend had, volgden de leerlingen uit groep 8 vier workshops van 25 minuten in drie verschillende shifts. Er kon van alles gedaan worden; van een schip bouwen, een vogelhuisje timmeren, zorgtechnologie ontdekken, een tiny house bouwen, schilderen tot een band verwisselen van een auto. Toppers van het Actief College hielpen mee met het geven van de workshops en verzorgden de hele dag de catering. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Gerelateerd nieuws

Menu