1. Home
  2. De school
  3. Samenwerking opleidingen, vacatures etc.

Samenwerking opleidingen, vacatures etc.

Aangesloten bij opleidingsschool RPO Rijnmond

Om een bijdrage te leveren aan de opleiding en professionalisering van goede leraren is Stichting De Hoeksche School aangesloten bij Opleidingsschool RPO Rijnmond. RPO Rijnmond is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraads leraren, en biedt ook professionaliseringsmogelijkheden voor ervaren leraren en schoolleiders.
Het motto van RPO Rijnmond is ‘Leren van de leraar, leren door de leraar’.

In RPO Rijnmond werken elf schoolbesturen met bij elkaar 48 schoollocaties, waaronder het Actief College en Hoeksch Lyceum, en drie lerarenopleidingen samen. Het domein van RPO Rijnmond strekt zich uit van Vlaardingen tot Spijkenisse, van Middelharnis tot Dordrecht (zonder de stad Rotterdam).
Op de schoollocaties wordt onderwijs verzorgd variërend van praktijkonderwijs tot vwo en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Samen opleiden
Leraar kun je volgens RPO Rijnmond het beste worden als de theoretische opleiding wordt gecombineerd met zoveel mogelijk ervaring in de praktijk van de klas en de school. Via het traject ‘Samen Opleiden’ helpt RPO Rijnmond studenten aan een lerarenopleiding om een goede startbekwame leraar te worden.
De aangesloten scholen hebben veel ervaring in het samen opleiden van leraren. Elk jaar is er capaciteit voor maximaal 500 studenten.

De lerarenopleidingen waarmee RPO Rijnmond samenwerkt zijn:

  • de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam
  • de universitaire lerarenopleiding ICLON (Leiden)
  • de universitaire lerarenopleiding SEC (Delft)

Professionaliseren

  • Startende leraren kunnen zich met de begeleiding van RPO Rijnmond ontwikkelen tot kundige leraren die met plezier voor de klas staan en zich op school thuis voelen. Hiervoor heeft elke school een aanpak (of arrangement) ontwikkeld voor een periode van drie jaar.
  • Dit traject vormt een goede start voor de professionalisering tot vakbekwame leraar. Meer informatie is te vinden op RPO Rijmond.
  • RPO Rijnmond wil graag dat ervaren leraren en schoolleiders zich ontwikkeleln tot excellente professionals. Voor hen is er een aanbod via de RPO Academie om te professionaliseren. Dit aanbod is te vinden op OZHWacademie.

Werken en leren in de Hoeksche Waard

Er is een digitaal platform, een gezamenlijk initiatief van ondernemers en onderwijsinstellingen omarmd door de gemeente. Met deze website is er een centrale plek gerealiseerd waar beroepsoriëntatie, stages, opleidingen en vacatures in de Hoeksche Waard makkelijk gevonden kunnen worden.
De website is een platform waar lokale vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar komen. Bedrijven kunnen zich gratis en vrijblijvend aanmelden.

Bron: website ‘Werken en leren in de Hoeksche Waard’


Mbo werken-lerentraject in de Hoeksche Waard

Doe jij vmbo-eindexamen of heb je al een vmbo-diploma en wil je graag in de Hoeksche Waard een mbo werken-lerentraject (BBL) volgen?
Dat kan!

Het Da Vinci College biedt in samenwerking met regionale leerbedrijven een aantal mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard.

Diverse bouwopleidingen zijn er al:

Wil je meer weten?
Ga dan naar de website van Da Vinci.

Als je een werken-leren traject (BBL) volgt, dan werk je elke week vier dagen en ga je één dag per week naar school.

De theorielessen worden gegeven in de locatie van het Actief College in Oud-Beijerland.


Opleidingen Onderwijs & Kinderopvang in de Hoeksche Waard

Krijg jij energie van kinderen of lijkt het je leuk om te werken met jongeren? En wil je graag studeren in de Hoeksche Waard? Dan is een opleiding binnen de wereld van onderwijs en kinderopvang iets voor jou! Begeleiden, activeren, stimuleren, opvoeden, verzorgen… Jij speelt een belangrijke rol in het leven van kinderen, jongeren en hun ouders. Wil jij straks werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of toch liever in de kinderopvang? Binnen de Hoeksche Waard zijn er genoeg mogelijkheden om een opleiding te volgen!

In september 2022 start het ROC Da Vinci College met de gecombineerde opleidingen Onderwijsassistent/Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker in de Hoeksche Waard, in samenwerking met: De Hoeksche School Kinderopvang, Kidspalace, Kivido, Speelokee, CSG De Waard, De Hoeksche School, Actief College, KiddieCare, COKD, Partez, Tante Thea Team, Kibeo, Siemenotje, SDK Kinderopvang, COKD/SWK Groep Kinderopvang, CSG Willem van Oranje, Hoeksch Lyceum en Yuverta Klaaswaal.

Werken en leren in de Hoeksche Waard
In deze opleiding krijg je les van het Da Vinci College en doe je ervaring op in de praktijk bij één van de bovenstaande organisaties bij jou in de buurt.

Eerst Beroepsopleidende Leerweg (BOL), dan Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)
De niveau 4 opleidingen worden in een combinatieklas verzorgd in de Hoeksche Waard. In de eerste anderhalf jaar bol bestaat een lesweek uit één dag stage en vier dagen school. In de laatste anderhalf jaar, wanneer jij je voldoende hebt ontwikkeld in je beroepshouding, bestaat de mogelijkheid dat je overstapt naar de BBL-opleiding. Je hebt dan een leerwerkplek in plaats van een stageplek. Je gaat dan nog maar één dag naar school en werkt, afhankelijk van jouw contract, drie of vier dagen per week bij. Hiervoor ontvang je ook salaris.

Open dag & meelopen
Wil je weten of deze opleiding écht bij jou past? Ga dan naar de open dag van het Da Vinci College op vrijdag 28 januari om te kijken hoe het is. Of geef je op voor een meeloopdag. Meer informatie vind je op de website van het Davinci.

Vragen?
Heb je nog vragen over de opleiding? Dan kunnen we ook persoonlijk met jou in gesprek! Neem contact op via Robert Wulffele ([email protected]), Domeinleider Pedagogisch Werk ROC Da Vinci College.

We hopen je snel te ontmoeten!


Opleiding mbo-verpleegkundige start in Hoeksche Waard

Beste leerling,

Lijkt het jou leuk om later in de zorg te werken? In september 2022 start het ROC Da Vinci College de opleiding mbo-Verpleegkundige in de Hoeksche Waard, in samenwerking met Thuis in de Kern.

Werken en leren in de Hoeksche Waard
In deze opleiding krijg je les van het Da Vinci College en doe je ervaring op in de praktijk bij een zorginstelling in de buurt: Alerimus, Careyn, Cavent, Heemzicht of Zorgwaard. Deze vijf zorginstellingen werken samen onder de naam ‘Thuis in de Kern’.

Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen in de Hoeksche Waard. De exacte locatie volgt later.

Eerst BOL, dan BBL
De niveau 4 opleiding in de Hoeksche Waard is een combinatie van BOL en BBL. In de eerste twee leerjaren bestaat een lesweek uit één dag stage en vier dagen school. In de laatste twee jaren heb je een leerwerkplek in plaats van stageplek. Je hebt dan nog maar één dag school en werkt afhankelijk van jouw contract drie of vier dagen per week bij een zorginstelling, waarvoor je ook een salaris ontvangt.

Open dag & meelopen
Wil je weten of de opleiding écht bij jou past? Ga dan naar de open dag van het Da Vinci College op vrijdag 28 januari om te kijken hoe het is. Je kunt ook een dag meelopen met de opleiding. Meld je hier aan voor meelopen.

Meer informatie en aanmelden
Interesse in de opleiding mbo-Verpleegkundige? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. Meld je dan aan voor de BOL-opleiding mbo-Verpleegkundige op Dordrecht Leerpark. Na aanmelding word gebeld en op basis daarvan in de juiste groep geplaatst.

Vragen?
Heb je nog vragen over de opleiding? Dan kunnen ook persoonlijk met jou in gesprek! Neem contact op via Marjolein Knijnenburg ([email protected]), domeinleider mbo-Verpleegkundige, Da Vinci College of Ingrid van Ellen ([email protected]), projectleider Zorgcampus Thuis in de Kern.

We hopen je snel te ontmoeten!


ROOZZ (Regionaal Overleg Openbare scholen Zuid-Holland Zuid)

ROOZZ is een samenwerking tussen een aantal openbare scholen in het voortgezet onderwijs in de regio Zuid-Holland Zuid.

Deze scholengemeenschappen melden hun vacatures voor docenten in het voortgezet onderwijs en onderwijsondersteunend personeel bij het mobiliteitsbureau ROOZZ. De scholen werken onder andere samen op het gebied van:

  • mobiliteit: instroom, doorstroom, uitstroom en reïntegratie van (nieuw) personeel;
  • arbo: risico inventarisatie & evaluatie en ontwikkeling van hieruit voortvloeiende beleidsmatige taken.

 

Jaaragenda leerlingen
dinsdag 2 april
t/m vrijdag 26 april
Leerjaar 3: stage
Add event to google
maandag 22 april
t/m woensdag 24 april
Leerjaar 2: werkweek (Heino)
Add event to google
woensdag 24 april
Leerjaar 1: excursie naar de Beekse Bergen
Add event to google
donderdag 25 april
2:00
- 3:00
Leerjaar 4: einde cspe
Add event to google
zaterdag 27 april
0:00
t/m zondag 12 mei
- 23:59
Meivakantie
Add event to google
maandag 13 mei
Leerjaar 4: start cse
Add event to google
donderdag 16 mei
19:00
- 20:00
Informatieavond voor het LWT
Add event to google
maandag 20 mei
Vrij i.v.m. Pinkteren
Add event to google
Menu