Sterk Techniek Onderwijs

Basisonderwijs

Activiteiten voor groep-8 leerlingen

Pre-vmbo techniek
Voor leerlingen met een vmbo-advies organiseert het Actief College een aantal middagen om kennis te maken met de technische profielen.
De leerlingen komen zes dinsdagmiddagen op het Actief College van 13.45-15.00 uur en gaan op ontdekkingstocht door de drie technische profielen BWI (Bouw, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en MT (Mobiliteit & Transport).

Data: vanaf dinsdag 21 januari t/m 3 maart a.s. (NB 28 januari niet, dan zijn er proeflessen voor leerlingen van groep 8).

Aanmelden voor 13 januari a.s. via techniekAC@actiefcollege.nl.

Techniekfestival
Wij organiseren 23 juni een Techniekfestival voor leerlingen van groep 8 om kennis te maken met de verschillende technische bedrijven in de Hoeksche Waard. Tijdens deze dag kunnen leerlingen verschillende techniekworkshops volgen.

Mavo

Willem van Oranje en Hoeksch Lyceum

Voor leerlingen uit de bovenbouw van de mavo met een technisch profiel bieden wij de mogelijkheid om een officiële opleiding VCA (Veiligheid, Gezondheid, checklist Aannemers) te volgen. Dit certificaat is een duidelijke indicatie dat een bedrijf aan de veiligheidseisen voldoet. Dit certificaat is tien jaar geldig en bij een aantal technische opleiding binnen het mbo levert het certificaat ook een vrijstelling op.

Wij bieden deze lessen op vrijdagmiddag van 14.00-15.00 uur aan. Van de leerling wordt verwacht dat zij thuis in een elektronische leeromgeving zelfstandig opdrachten maakt. Na 12 weken wordt er een officieel examen op het Actief College afgenomen.

Aanmelden voor 1 februari a.s. via techniekAC@actiefcollege.nl.

Algemene kennismaking met de technische profielvakken

Na de meivakantie starten we met een aantal middagen in de technische profielen waarin leerlingen uit het tweede jaar van de mavo kennis kunnen maken met BWI (Bouw, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en MT (Mobiliteit & Transport).

Girlsday 16 maart 2020

Ieder jaar is er een landelijke dag om met name meisjes te interesseren voor techniek. Op 16 maart a.s. is het mogelijk dat de OTIB met een bus vol technische activiteiten langs komt. De bus staat dan een bepaalde tijd voor de school en gedurende deze tijd is het de bedoeling dat de school zelf met de ‘girls’ van de mavo naar de bus gaat.

Aanmelden voor 1 februari a.s. aangeven of je wil deelnemen of je wil deelnemen via techniekAC@actiefcollege.nl.

Scholen in bedrijf

Voor leerlingen uit leerjaar 3 van het vmbo organiseren wij eind mei samen met de SOB (Samenwerking Onderwijs en gemeente en Bedrijfsleven) en de Rotary een rondreis langs verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard.

Klik hier voor meer informatie over Sterk Techniek Onderwijs.


Artikelen en persberichten over pre-vmbo en Sterk Techniek Onderwijs


Bron: AD
22 januari 2020

Genoeg animo voor pre-vmbo.
Lees hier bovengenoemd artikel van het AD.


Bron: AD
20 januari 2020

Pre-vmbo aanstaande brugpiepers
Lees hier bovengenoemd artikel van het AD.


Bron: website Sterk Techniekonderwijs
Januari 2020

Bekijk hier een interessant nieuwsitem over onze regio!


Bron: nieuwsbrief De Hoeksche School
November 2019

Klik op afbeelding voor grotere weergave


Gerelateerd nieuws

Menu