STO | Sterk Techniekonderwijs

Techniekfestival 2023

TECHNIEKFESTIVAL | Een leuke manier om kennis te maken met techniek!
Op donderdag 12 oktober hebben 550 leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het Techniekfestival HW. Voor de derde keer vond het techniekfestival in de Hoeksche Waard plaats. Vanuit Sterk techniekonderwijs (STO) heeft het Actief College in samenwerking met 21 lokale bedrijven en KEM communicatie een Techniekfestival voor groep 8 van de basisscholen in de HW georganiseerd. Dit jaar werd dit evenement gehouden bij P.& G. Hooghwerff B.V. in Strijen. Nadat wethouder Van De Wulp het techniekfestival geopend had, volgden de leerlingen uit groep 8 vier workshops van 25 minuten in drie verschillende shifts. Er kon van alles gedaan worden; van een schip bouwen, een vogelhuisje timmeren, zorgtechnologie ontdekken, een tiny house bouwen, schilderen tot een band verwisselen van een auto. Toppers van het Actief College hielpen mee met het geven van de workshops en verzorgden de hele dag de catering. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Zie het verslag.


Via STO kennismaken met techniek

Lassen bij ons op school. Een leuke manier om kennis te maken met techniek!
Neem eens een kijkje op de website van STO.

Basisonderwijs: activiteiten voor groep-8 leerlingen

Pre-vmbo techniek
Voor leerlingen met een vmbo-advies organiseert het Actief College een aantal middagen om kennis te maken met de technische profielen.
Hier vind je actuele informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de pre-vmbo lessen.

Een impressie van de lessen

Techniekfestival

Ieder jaar organiseert het Actief College een techniekfestival.
Het techniekfestival is voor alle leerlingen  van groep 8 om kennis te maken met de verschillende technische bedrijven in de Hoeksche Waard. Tijdens deze dag kunnen leerlingen verschillende techniekworkshops volgen.
Deze dag zal plaatsvinden op 12 oktober 2023.

Bekijk hier het filmpje van het laatste techniekfestival (20 oktober 2022).


Artikelen en persberichten over pre-vmbo en Sterk Techniekonderwijs


Bron: sterktechniekonderwijs.nl
7 februari 2023
Pre-vmbo op het Actief College
Op de site van Sterk Techniekonderwijs staat een mooi artikel over het pre-vmbo op het Actief College.
Link naar het artikel: Ontdekkingstocht door de drie technische profielen.


Techniekfestival 2022
“Doe een helm op anders kan je misschien wel op je hoofd slaan”, zei een van de bijna 500 leerlingen van groep 8 die hebben deelgenomen aan het Techniekfestival HW. Op donderdag 20 oktober november vond voor de tweede keer het techniekfestival in de Hoeksche Waard plaats. Vanuit Sterk techniekonderwijs (STO) heeft het Actief College in samenwerking met zestien lokale bedrijven, de gemeente en KEM communicatie een Techniekfestival voor groep 8 van de basisscholen in de HW georganiseerd. Van Rennes Elektro- & Installatietechniek in Klaaswaal stelde zijn locatie ter beschikking voor dit evenement. Nadat wethouder van der Wulp het techniekfestival geopend had, volgden de leerlingen uit groep 8 drie workshops van een half uur, in drie verschillende shifts. Zestien bedrijven uit de Hoeksche Waard hebben deze workshops gegeven.

Er kon van alles gedaan worden; van een schip bouwen, een gereedschapskist timmeren, een pop maken van pvc-buizen tot energie opwekken op de fiets. Zonder de leerlingen van het Actief College had deze dag niet door kunnen gaan. Zij hielpen mee met het geven van de workshops en verzorgden de hele dag de catering. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

De organisatie roept bedrijven in de Hoeksche Waard op, om zich aan te melden voor volgend jaar. En omdat het aantal aanmeldingen steeds meer wordt, zijn we ook op zoek naar een grote schuur of loods. Aanmelden kan bij Elise van Eeden-Schot; [email protected]

De gemeente heeft ook een leuk artikel over het Techniekfestival geschreven: artikel Gemeente Hoeksche Waard.


Bron: sterktechniekonderwijs.nl
15 september 2021

Pre-vmbo technieklessen op het Actief College.
Lees hier het artikel.


Bron: nieuwsbrief De Hoeksche School
November 2019

Pre-vmbo op het Actief College
Klik op afbeelding voor grotere weergave


Gerelateerd nieuws

Menu