PRE-VMBO | Zit je volgend schooljaar in groep 8 en verwacht je een vmbo-advies? Dan is het pre-vmbo iets voor jou!

Ontdek jouw technische kant!

Zit je in groep 8 en heb je een vmbo-advies?
Dan is het pre-vmbo iets voor jou!

Dankzij de subsidie STO (Sterk Techniekonderwijs) kun je alweer voor het vijfde jaar, als groep 8’er, op het Actief College pre-vmbo lessen volgen. Alle basisscholen in de Hoeksche Waard worden jaarlijks benaderd om leerlingen hiervoor uit te nodigen.

Het pre-vmbo techniek is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met een vmbo-advies. De leerlingen gaan op ontdekkingstocht door drie van de vijf praktijkprofielen: BWI (Bouwen, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en MT (Mobiliteit & Transport) of een van de drie technische profielen plus de profielen Z&W (Zorg & Welzijn) of E&O (Economie & Ondernemen).

Ouders of verzorgers kunnen hun kind zelf via dit formulier aanmelden. Vanaf dit jaar kan dat niet meer via de leerkracht van groep 8 omdat de pre-vmbo lessen op woensdagmiddag plaatsvinden.

Er worden zes lessen gegeven op de woensdagmiddag van 13.45-15.15 uur in de periode september t/m januari. Elke les duurt anderhalf uur.

We sluiten de lessenreeks af met een feestelijke bijeenkomst in de aula waar de leerlingen hun pre-vmbo certificaat in ontvangst nemen. Uiteraard zijn familieleden dan ook van harte welkom!

Lees meer op de pagina Sterk Techniek Onderwijs.

Menu