CORONA ZELFTEST | Doe de zelftest alleen thuis

Leerlingen met klachten die mogelijk duiden op corona worden vriendelijk verzocht om naar huis te gaan en een (zelf)test te doen. Met enige regelmaat worden bij de administratie zelftesten gevraagd om ter plekke uit te voeren. Dit is niet de bedoeling!

Ook niet als er direct contact is geweest met een positief geteste klasgenoot. Zolang er geen klachten zijn, is een zelftest niet noodzakelijk.

Heb je klachten die passen bij corona? Blijf thuis en doe altijd een test, ook als je gevaccineerd bent of al eerder corona hebt gehad. Een test kan bij de GGD of met een zelftest. Een testafspraak maak je online via Coronatest.nl of bel met 0800-1202 voor een afspraak.

Een goede naleving van de (basis-)maatregelen is cruciaal om het aantal besmettingen omlaag te brengen. Heb je klachten die horen bij corona? Voorkom dat je andere mensen besmet.

  • Blijf thuis en maak een afspraak om je te laten testen bij de GGD.
  • Bij milde klachten is een zelftest thuis Bij een negatieve uitkomst mag je naar school, bij een positieve volgt een test bij de GGD.
  • Blijf thuis tot je de testuitslag weet.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • Heeft jouw huisgenoot corona of ben je in nauw contact geweest? Dan hoef je als leerling niet in quarantaine. Vermijd wel ouderen en kwetsbaren en doe 2 keer per week preventief een zelftest.

Kijk voor meer informatie op de GGD-site.

 

Menu