1. Home
  2. Leerlingen & ouders
  3. Boeken bestellen

Boeken bestellen

 

Het Actief College probeert de kosten, ook voor ouders en verzorgers, zo laag mogelijk te houden.

Bestellen schoolboeken

Schoolboeken zijn gratis voor scholieren in het regulier voortgezet onderwijs. De school heeft een contract met Van Dijk Educatie te Kampen voor het leveren van de schoolboeken.

Hoe werkt het precies? Vlak vóór de start van de zomervakantie plaatst school de bestelling voor de leerlingen rechtstreeks bij Van Dijk. Vlak na de start van de vakantie ontvangen ouders en verzorgers hiervan een orderbevestiging. Deze orderbevestiging gaat naar het e-mailadres wat bij ons bekend is in Somtoday. Zodra het pakket het magazijn verlaat ontvangen ouders en verzorgers een e-mail van Van Dijk.

Download de PostNL app en volg daarmee eenvoudig het leermiddelenpakket. In de PostNL app kan aangegeven worden wanneer en waar de bezorging plaats kan vinden.

Het digitale lesmateriaal voor de leerlingen zet Van Dijk vóór de start van het nieuwe schooljaar klaar in de ELO (Elektronische Leeromgeving) van school. Ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen hierover een e-mail met meer informatie.

Nog vragen? Log in op Mijn Van Dijk voor toegang tot account- en bestelgegevens. Gebruik hiervoor het e-mailadres waar de orderbevestiging naartoe gestuurd moet worden.
Kijk ook bij de Meest gestelde vragen op de website van Van Dijk.

Van Dijk vraagt aan de ouders of verzorgers een borg van € 75,00 voor het boekenpakket om te bevorderen dat de boeken tijdig en correct aan het eind van het cursusjaar worden ingeleverd.

Schade of vermissing van de boeken wordt met het borgbedrag verrekend. De betaling van de borg is niet verplicht.

Als een nieuw boekenpakket wordt besteld en er is geen schade geconstateerd dan wordt het borgbedrag meegenomen naar het volgende schooljaar. Er wordt dus niet opnieuw borg in rekening gebracht.

Als na afloop van het schooljaar geen boeken meer worden besteld voor het volgende jaar wordt de borg door Van Dijk Educatie aan de leerling, ouder(s) of verzorger(s) terugbetaald.

Jaaragenda leerlingen
maandag 17 juni
t/m vrijdag 21 juni
Leerjaar 1 t/m 3: toetsweek 4e periode
Add event to google
dinsdag 25 juni
Leerjaar 4: einde 2e tijdvak cse
Add event to google
dinsdag 2 juli
Leerjaar 4: uitslag 2e tijdvak (tijdstip volgt)
Add event to google
dinsdag 2 juli
15:30
- 17:00
15.30-17.00 uur: diploma-uitreiking LWT4/B4a/B4b
Add event to google
woensdag 3 juli
Leerjaar 1: sportdag
Add event to google
woensdag 3 juli
15:30
- 17:00
15.30-17.00 uur: diploma-uitreiking K4a, K4b, K4c
Add event to google
donderdag 4 juli
Leerjaar 3: herkansingen van toetsweek 4
Add event to google
donderdag 4 juli
Leerjaar 2: sportdag
Add event to google
Menu