Kennismaking met het AC

Voordat je naar de brugklas gaat mag je al een kijkje nemen op het Actief College.

Proeflessen

Elk jaar organiseren wij kennismakingslessen. Zo krijg je  de mogelijkheid om te proeven aan het voortgezet onderwijs. Dit jaar biedt het Actief College jullie de kans om een dagdeel een kijkje te nemen bij het onderwijs dat bij jou past.
Je bezoekt één van onze praktijkafdelingen en je maakt daar een werkstuk. Er kan uit vijf profielen worden gekozen: Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Bouw, Wonen & Interieur, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie.
De proeflessen worden op 28 januari 2020 gegeven. De basisschool ontvangt een uitnodiging om daar aan deel te nemen.

Onderwijsmarkt

Ieder jaar organiseren de scholen voor voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard een paar onderwijsmarkten voor de leerlingen en ouders uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. Misschien ben je er al eens geweest en heb je daar gezien wat je allemaal kunt leren op het Actief College.
De onderwijsmarkten voor leerlingen van groep 7 en 8 zijn eind oktober en begin november.

Open Huis

Tijdens het Open Huis kun je een kijkje nemen in de school. Je kan het gebouw bekijken en vragen stellen aan leerlingen en docenten. We vinden het leuk als je samen met je ouders de school komt bekijken tijdens ons Open Huis op 31 januari 2020 (19.00-21.30 uur).

BOVO

Op uitnodiging van de basisschool komen leerkrachten van het Actief College aan jou en je ouders vertellen hoe het er bij ons aan toe gaat.
We noemen deze groep leerkrachten de BoVo. Dat staat voor:  BasisOnderwijs-VoortgezetOnderwijs.

Folders

Er liggen tijdens de onderwijsmarkt, het Open Huis en de voorlichtingsavonden ook folders van het Actief College voor je klaar. De schoolgids kun je hier downloaden.

Website

Meer informatie is te vinden via het menu links op deze website.

 

Laatste wijziging op 30 september 2019