1. Home
  2. De school
  3. Samenwerking opleidingen, vacatures etc.

Samenwerking opleidingen, vacatures etc.

Aangesloten bij opleidingsschool RPO Rijnmond

Om een bijdrage te leveren aan de opleiding en professionalisering van goede leraren is Stichting De Hoeksche School aangesloten bij Opleidingsschool RPO Rijnmond. RPO Rijnmond is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraads leraren, en biedt ook professionaliseringsmogelijkheden voor ervaren leraren en schoolleiders.
Het motto van RPO Rijnmond is ‘Leren van de leraar, leren door de leraar’.

In RPO Rijnmond werken 11 schoolbesturen met bij elkaar 48 schoollocaties, waaronder Het Actief College en Hoeksch Lyceum, en drie lerarenopleidingen samen. Het domein van RPO Rijnmond strekt zich uit van Vlaardingen tot Spijkenisse, van Middelharnis tot Dordrecht (zonder de stad Rotterdam).
Op de schoollocaties wordt onderwijs verzorgd variërend van praktijkonderwijs tot vwo en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Samen opleiden
Leraar kun je volgens RPO Rijnmond het beste worden als de theoretische opleiding wordt gecombineerd met zoveel mogelijk ervaring in de praktijk van de klas en de school. Via het traject ‘Samen Opleiden’ helpt RPO Rijnmond studenten aan een lerarenopleiding om een goede startbekwame leraar te worden.
De aangesloten scholen hebben veel ervaring in het samen opleiden van leraren. Elk jaar is er capaciteit voor maximaal 500 studenten.

De lerarenopleidingen waarmee RPO Rijnmond samenwerkt zijn:

  • de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam
  • de universitaire lerarenopleiding ICLON (Leiden)
  • de universitaire lerarenopleiding SEC (Delft)

Professionaliseren

  • Startende leraren kunnen zich met de begeleiding van RPO Rijnmond ontwikkelen tot kundige leraren die met plezier voor de klas staan en zich op school thuis voelen. Hiervoor heeft elke school een aanpak (of arrangement) ontwikkeld voor een periode van drie jaar.
  • Dit traject vormt een goede start voor de professionalisering tot vakbekwame leraar. Meer informatie is te vinden op RPO Rijmond.
  • RPO Rijnmond wil graag dat ervaren leraren en schoolleiderd zich ontwikkeleln tot excellente professionals. Voor hen is er een aanbod via de RPO Academie om te professionaliseren. Dit aanbod is te vinden op OZHWacademie.

Werken en leren in de Hoeksche Waard

Er is een nieuw digitaal platform, een gezamenlijk initiatief van ondernemers en onderwijsinstellingen omarmd door de gemeente. Met deze website is er een centrale plek gerealiseerd waar beroepsoriëntatie, stages, opleidingen en vacatures in de Hoeksche Waard makkelijk gevonden kunnen worden.
De website is een platform waar lokale vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar komen. Bedrijven kunnen zich gratis en vrijblijvend aanmelden.

Bron: website ‘Werken en leren in de Hoeksche Waard’


Da Vinci College

Mbo werken-lerentraject in de Hoeksche Waard
Doe jij vmbo-eindexamen of heb je al een vmbo-diploma en wil je graag in de Hoeksche Waard een mbo werken-lerentraject (BBL) volgen?
Dat kan!

Het Da Vinci College biedt in samenwerking met regionale leerbedrijven een aantal mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard.

Diverse bouwopleidingen zijn er al:

Wil je meer weten?
Ga dan naar de website van Da Vinci.

Als je een werken-leren traject (BBL) volgt, dan werk je elke week vier dagen en ga je één dag per week naar school.
De theorielessen worden gegeven in de locatie van het Actief College in Oud-Beijerland.


ROOZZ (Regionaal Overleg Openbare scholen Zuid-Holland Zuid)

ROOZZ is een samenwerking tussen een aantal openbare scholen in het voortgezet onderwijs in de regio Zuid-Holland Zuid.

Deze scholengemeenschappen melden hun vacatures voor docenten in het voortgezet onderwijs en onderwijsondersteunend personeel bij het mobiliteitsbureau ROOZZ. De scholen werken onder andere samen op het gebied van:

  • mobiliteit: instroom, doorstroom, uitstroom en reïntegratie van (nieuw) personeel;
  • arbo: risico inventarisatie & evaluatie en ontwikkeling van hieruit voortvloeiende beleidsmatige taken.

 

Jaaragenda leerlingen
za 16th okt
to zo 24th okt
Herfstvakantie
Add event to google
ma 25th okt
De lessen vervallen i.v.m. een studiedag voor het personeel
Add event to google
do 28th okt
16:00
17:00
Inhaalmoment toetsen bovenbouw
Add event to google
wo 17th nov
18:00
19:30
Informatiemarkt voor ouders en verzorgers van leerlingen van groep 8
Add event to google
di 25th jan
Proeflessen voor leerlingen van groep 8. Alle leerlingen, die interesse hebben in het vmbo (incl. Vak Mavo), worden uitgenodigd om zich via de basisschool aan te melden voor proeflessen op het Actief College.
Add event to google
vr 28th jan
19:00
21:30
Open Huis. Onze schooldeuren staan open voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouder(s) of verzorger(s). Alle docenten zijn dan aanwezig. Kom sfeer proeven!
Add event to google
di 1st mrt
Deadline aanmelding zorgleerlingen brugklas. Na inschrijving nemen wij contact op met de leerkracht van groep 8 voor de warme overdracht.
Add event to google
do 10th mrt
Deadline aanmelding leerlingen brugklas. Na inschrijving nemen wij contact op met de leerkracht van groep 8 voor de warme overdracht.
Add event to google
di 21st jun
14:30
15:45
Kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers. De nieuwe brugklassers komen op het Actief College kennismaken met hun klas en mentor.
Add event to google
do 1st sep
13:45
15:15
Vanaf september: pre-vmbo middagen. Zes middagen maken de leerlingen uit groep 8 kennis met de (technische) profielen van onze school. Aanmelden kan via techniekAC@actiefcollege.nl.
Add event to google
Menu