NEDERLANDS KAMPIOEN! | Gefeliciteerd Floris

Floris van de Velde, leerling van het tweede leerjaar, is afgelopen week Nederlands Kampioen Freestyle snowboarden geworden op de Big Air en heeft tweemaal zilver gehaald op Slope style en Halfpipe.
 
Afgelopen week heeft hij in het Zwitserse Leysin drie medailles behaald op de internationale snowboardwedstrijd ‘Big Air, Slope Style en Half pipe’. Hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen ‘Big Air’ noemen. Op de andere disciplines heeft hij tweemaal zilver kunnen halen.
Floris woont in Klaaswaal en traint ongeveer 14 weken in het jaar in het buitenland. De afgelopen weken heeft hij in Oostenrijk, Zwitserland en Italië getraind op de grote schansen. In Nederland traint hij minimaal tweemaal per week indoor in Landgraaf, Zoetermeer en Rucphen. Maar om goed hoogte te kunnen springen moet je toch naar het buitenland of trainen op de Airbag.
 
Floris heeft inmiddels de talentstatus en volgt het High Potential programma van de NSKIV/Team NL. Zijn coach en trainers zorgen er vooral voor dat de lol in de sport bovenaan staat. De rest komt dan vanzelf. Zijn droom? Daar is hij duidelijk in, X-games en Olympische Spelen rijden, tot die tijd blijft hij veel trainen, wedstrijden rijden, meters in de sneeuw maken en proberen over twee jaar zijn diploma te halen aan het Actief College te Oud-Beijerland. Hij heeft zojuist zijn keuze gemaakt voor het profiel ‘Productie, Installatie en Energie’.
 
Wij helpen Floris zoveel mogelijk en begeleiden hem naar goede schoolresultaten en een juiste balans tussen school en sport.
 
Van links naar rechts: Casper Wolf, Floris van de Velde, Niek van der Velden,
Sam Vermaat, Melissa Peperkamp en Katja Dutu.

Gerelateerd nieuws

Menu