TECHNIEKFESTIVAL | Helm op bij het techniekfestival!

“Doe een helm op anders kan je misschien wel op je hoofd slaan”, zei een van de bijna 500 leerlingen van groep 8 die hebben deelgenomen aan het Techniekfestival HW. Op donderdag 20 oktober november vond voor de tweede keer het techniekfestival in de Hoeksche Waard plaats. Vanuit Sterk techniekonderwijs (STO) heeft het Actief College in samenwerking met zestien lokale bedrijven, de gemeente en KEM communicatie een Techniekfestival voor groep 8 van de basisscholen in de HW georganiseerd. Van Rennes Elektro- & Installatietechniek in Klaaswaal stelde zijn locatie ter beschikking voor dit evenement. Nadat wethouder van der Wulp het techniekfestival geopend had, volgden de leerlingen uit groep 8 drie workshops van een half uur, in drie verschillende shifts. Zestien bedrijven uit de Hoeksche Waard hebben deze workshops gegeven.

Er kon van alles gedaan worden; van een schip bouwen, een gereedschapskist timmeren, een pop maken van pvc-buizen tot energie opwekken op de fiets. Zonder de leerlingen van het Actief College had deze dag niet door kunnen gaan. Zij hielpen mee met het geven van de workshops en verzorgden de hele dag de catering. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

De organisatie roept bedrijven in de Hoeksche Waard op, om zich aan te melden voor volgend jaar. En omdat het aantal aanmeldingen steeds meer wordt, zijn we ook op zoek naar een grote schuur of loods. Aanmelden kan bij Elise van Eeden-Schot; [email protected]

De gemeente heeft ook een leuk artikel over het Techniekfestival geschreven: artikel Gemeente Hoeksche Waard.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Menu