Ondernemingsmarkt bij Economie & Ondernemen

Op dinsdag 11 mei vond bij Economie & Ondernemen de prijsuitreiking plaats van de online Ondernemingsmarkt.

Begin dit schooljaar zijn de derdejaars leerlingen gestart met het schrijven van een ondernemingsplan. Normaal gesproken worden de plannen, als ze zijn afgerond, gepresenteerd op een Ondernemingsmarkt. Leerlingen presenteren zich dan aan een eigen stand met promotiemateriaal, producten en een presentatie over hun plannen. Hierbij zijn ondernemers en bankiers aanwezig om vragen te stellen en om uit het aanbod drie winnaars te kiezen.

Helaas was deze opzet dit jaar niet mogelijk door corona-maatregelen. De leerlingen hebben zichzelf dit jaar aan de jury gepresenteerd door middel van een Padlet over hun eigen bedrijf. De Padlet is een soort website en hierin stonden de zes P’s centraal. Ook hebben leerlingen zichzelf voorgesteld met een filmpje, foto en/of verhaal.

De jury bestond dit jaar uit lokale ondernemers Arjan Holleman (Schot) en Marco Struik (Struik & Hamerslag) en accountmanagers MKB Arjan de Jongh en Alex de Haas van de Rabobank. Zij hebben tijd voor ons vrijgemaakt om alle Padlets te bekijken en om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking op 11 mei. Arjan Holleman en Marco Struik waren fysiek aanwezig. Arjan de Jongh en Alex de Haas hebben ingebeld via een Teams- vergadering. Op deze manier konden, binnen alle geldende regels, alle betrokkenen toch aanwezig zijn op dit bijzondere moment.

Uit alle Padlets hebben zij tot winnaars gekozen:

  1. Merel Verschoor (K3C) – Sweetest Bakery, bakkerij
  2. Kas de Kok (VM3) – Play the Game, gamewinkel
  3. Amber Reedijk (VM3) – Speel & Groei, kinderdagverblijf

De winnaars gingen naar huis met een beker of medaille, een tegoedbon voor onze eigen kantine en een door de Rabobank aangeboden waardebon van Gebo voor ijsjes.

Als docenten Economie & Ondernemen zijn we ontzettend trots op wat de leerlingen hebben gemaakt en op onze drie winnaars! En we waarderen de moeite die de jury heeft genomen om hun professionele mening te geven over het werk van onze leerlingen.

 

Gerelateerd nieuws

Menu