Economie & Ondernemen in tijden van corona

Na een goed eerste deel van het jaar, gingen de scholen in december helaas dicht. Voor de leerlingen betekende dit heel veel “praktijklessen” van Economie & Ondernemen vanuit huis achter het scherm.

Sinds een aantal weken mogen we gelukkig weer drie lesuren per week praktijk aan de leerlingen aanbieden. In deze uren proberen we vanuit verschillende vakken zoveel mogelijk praktische opdrachten in te zetten.

Voor het vak Commercieel hebben de 3de jaars leerlingen de afgelopen weken verkoopgesprekken gevoerd in de mooie winkel van het nieuwe lokaal. Maar ook hebben ze met de nieuwe displays artikelpresentaties gemaakt in verschillende thema’s. En afgelopen week hebben ze Valentijncadeautjes ingepakt. Daarbij kwamen wat verborgen talenten naar boven!

De onlinelessen vergen veel van onze leerlingen, omdat ze veel theorie moeten verwerken. Oefenen met de kassa, post verzorgen of etaleren is nu eenmaal lastig vanuit huis. Ter afwisseling is er een Padlet aangemaakt bij het vak Ondernemen, waarin leerlingen elkaar proberen te inspireren met nieuwtjes over ondernemen.

Tot slot zal op een nog vast te stellen dinsdag in mei de Ondernemingsmarkt plaatsvinden. Op deze markt presenteren de leerlingen zichzelf en hun fictieve bedrijf. Hierbij is een jury aanwezig, bestaande uit lokale ondernemers en adviseurs van een lokale bank. We hopen dat dit evenement met inachtneming van de coronaregels op school mag plaatsvinden.

Gerelateerd nieuws

Menu