Info groep 8: sportklas op het Actief College!

Ben jij het eens met de onderstaande uitspraken?

  • Ik kan in een groep werken!
  • Ik vind sporten te gek!
  • Ik heb een brede belangstelling voor sporten!
  • Ik vind het leuk om anderen te helpen!
  • Ik heb een goede sportieve instelling!
  • Ik vind het leuk om met veel sporten kennis te maken!
  • Ik vind winnen niet altijd het belangrijkste!
  • Ik neem mijn werkhouding bij alle schoolvakken serieus!
  • Ik wil mezelf altijd verbeteren!

Ja? Dan pas jij misschien wel heel goed in onze sportklas. De sportklas start in het eerste jaar en loopt door in het tweede jaar. In deze twee jaar heb je twee extra sporturen per week. In de twee extra sporturen maak je kennis met allemaal verschillende sporten, bijvoorbeeld atletiek, klimmen, zwemmen, schaatsen, lacrosse, zelfverdediging en nog veel meer. Je leert op een actieve manier nieuwe sporten kennen, maar bieden ook verbreding en verdieping aan voor de bekendere sporten. Sommige van deze sporten bieden we aan op onze school, andere sporten worden gegeven op locatie buiten de school.

Sport en meer…..

Natuurlijk sport je meer in de sportklas. Maar je leert ook over spelregels, fitheid, samenwerken, leidinggeven, organiseren, helpen en omgaan met verschillen. Verder worden er ook sportactiviteiten buiten de school georganiseerd zoals wedstrijdbezoek, sportevenementen en extra sportclinics.

Kosten

Iedere leerling die naar de brugklas gaat en zich kan vinden met bovenstaande uitspraken en erg enthousiast is geworden, kan zich aanmelden voor de sportklas. Deelname aan de sportklas kost € 50,- per schooljaar.

Gerelateerd nieuws

Menu