MBO | Mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard

Bron: Facebook | Hoeksch Nieuws | 21 november 2022

Opleiding mbo-Zorg & Welzijn

Zorgcampus Hoeksche Ward en Albeda Zorgcollege starten in september 2023 met een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het brede basisjaar Zorg & Welzijn. Tijdens het brede basisjaar leren de studenten via werkplekleren meerdere werkvelden en kanten van Zorg & Welzijn kennen. Aan het einde van het eerste jaar kunnen de studenten dan een keuze maken uit één van de drie opleidingen: Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg of mbo-verpleegkunde.

Lees hier het gehele artikel.


Opleidingen Onderwijs & Kinderopvang in de Hoeksche Waard

Krijg jij energie van kinderen of lijkt het je leuk om te werken met jongeren? En wil je graag studeren in de Hoeksche Waard? Dan is een opleiding binnen de wereld van onderwijs en kinderopvang iets voor jou! Begeleiden, activeren, stimuleren, opvoeden, verzorgen… Jij speelt een belangrijke rol in het leven van kinderen, jongeren en hun ouders. Wil jij straks werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of toch liever in de kinderopvang? Binnen de Hoeksche Waard zijn er genoeg mogelijkheden om een opleiding te volgen!

In september 2022 start het ROC Da Vinci College met de gecombineerde opleidingen Onderwijsassistent/Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker in de Hoeksche Waard, in samenwerking met: De Hoeksche School Kinderopvang, Kidspalace, Kivido, Speelokee, CSG De Waard, De Hoeksche School, Actief College, KiddieCare, COKD, Partez, Tante Thea Team, Kibeo, Siemenotje, SDK Kinderopvang, COKD/SWK Groep Kinderopvang, CSG Willem van Oranje, Hoeksch Lyceum en Yuverta Klaaswaal.

Werken en leren in de Hoeksche Waard
In deze opleiding krijg je les van het Da Vinci College en doe je ervaring op in de praktijk bij één van de bovenstaande organisaties bij jou in de buurt.

Eerst Beroepsopleidende Leerweg (BOL), dan Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)
De niveau 4 opleidingen worden in een combinatieklas verzorgd in de Hoeksche Waard. In de eerste anderhalf jaar bol bestaat een lesweek uit één dag stage en vier dagen school. In de laatste anderhalf jaar, wanneer jij je voldoende hebt ontwikkeld in je beroepshouding, bestaat de mogelijkheid dat je overstapt naar de BBL-opleiding. Je hebt dan een leerwerkplek in plaats van een stageplek. Je gaat dan nog maar één dag naar school en werkt, afhankelijk van jouw contract, drie of vier dagen per week bij. Hiervoor ontvang je ook salaris.

Open dag & meelopen
Wil je weten of deze opleiding écht bij jou past? Ga dan naar de open dag van het Da Vinci College op vrijdag 28 januari om te kijken hoe het is. Of geef je op voor een meeloopdag. Meer informatie vind je op de website van het Davinci.

Vragen?
Heb je nog vragen over de opleiding? Dan kunnen we ook persoonlijk met jou in gesprek! Neem contact op via Robert Wulffele ([email protected]), Domeinleider Pedagogisch Werk ROC Da Vinci College.

We hopen je snel te ontmoeten!


Opleiding mbo-verpleegkundige in de Hoeksche Waard

Beste leerling,

Lijkt het jou leuk om later in de zorg te werken? In september 2022 start het ROC Da Vinci College de opleiding mbo-Verpleegkundige in de Hoeksche Waard, in samenwerking met Thuis in de Kern.

Werken en leren in de Hoeksche Waard
In deze opleiding krijg je les van het Da Vinci College en doe je ervaring op in de praktijk bij een zorginstelling in de buurt: Alerimus, Careyn, Cavent, Heemzicht of Zorgwaard. Deze vijf zorginstellingen werken samen onder de naam ‘Thuis in de Kern’.

Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen in de Hoeksche Waard. De exacte locatie volgt later.

Eerst BOL, dan BBL
De niveau 4 opleiding in de Hoeksche Waard is een combinatie van BOL en BBL. In de eerste twee leerjaren bestaat een lesweek uit één dag stage en vier dagen school. In de laatste twee jaren heb je een leerwerkplek in plaats van stageplek. Je hebt dan nog maar één dag school en werkt afhankelijk van jouw contract drie of vier dagen per week bij een zorginstelling, waarvoor je ook een salaris ontvangt.

Open dag & meelopen
Wil je weten of de opleiding écht bij jou past? Ga dan kijken op een open dag om te kijken hoe het is. Je kunt ook een dag meelopen met de opleiding. Meld je hier aan voor meelopen.

Meer informatie en aanmelden
Interesse in de opleiding mbo-Verpleegkundige? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. Meld je dan aan voor de BOL-opleiding mbo-Verpleegkundige op Dordrecht Leerpark. Na aanmelding word gebeld en op basis daarvan in de juiste groep geplaatst.

Vragen?
Heb je nog vragen over de opleiding? Dan kunnen ook persoonlijk met jou in gesprek! Neem contact op via Marjolein Knijnenburg ([email protected]), domeinleider mbo-Verpleegkundige, Da Vinci College of Ingrid van Ellen ([email protected]), projectleider Zorgcampus Thuis in de Kern.

We hopen je snel te ontmoeten!


December 2019

Voor je vervolgopleiding niet van het eiland af…

Wie wil dat nou niet?

Bekijk hier een filmpje over deze mogelijkheid!


Gerelateerd nieuws

Menu