AC krijgt geld voor techniekonderwijs

Wat een mooi bericht!

Bron: Kompas Online
3 juli 2019

“Oud-Beijerland – Op maandag 1 juli heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het bericht uitgestuurd dat de subsidie-aanvraag voor Sterk Techniek Onderwijs binnen het vmbo voor de regio Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard is goedgekeurd. Dat betekent dat de regio Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard deze subsidie gelden kunnen gaan inzetten om de drie technische vmbo-profielen: Bouwen, wonen en interieur (BWI); Produceren, installeren en energie (PIE); Mobiliteit en transport (MT), die de RGO Middelharnis en het Actief College nu aanbieden, te versterken en de samenwerking met andere vmbo-scholen, het bedrijfsleven, de gemeente en de verschillende mbo opleidingen in te zetten om jongeren enthousiast te maken voor technisch onderwijs.

In de techniek is veel werk te vinden. Op de beide eilanden is het niet makkelijk om aan personeel te komen. Deze problematiek speelt in heel Nederland. Het ministerie heeft de subsidie aangeboden om het techniekonderwijs te versterken zodat jongeren bewust worden van de mogelijkheden die de techniek kan bieden en om te zorgen dat het techniekonderwijs beter aansluit bij de praktijk. Binnen het vmbo is dit geld nodig om te investeren in bijvoorbeeld machines, materialen en mensen. Daarnaast is het belangrijk om in samenwerking met de mbo-opleidingen te werken aan doorlopende leerlijnen, zodat de overstap van vmbo naar mbo goed verloopt. De samenwerking met de gemeentes en het bedrijfsleven is van belang om te zorgen dat de opleiding aansluiten op de vraag van het bedrijfsleven op beide eilanden.

Concreet betekent dit dat de scholen met het geld van de subsidie onder meer extra personeel kunnen inzetten, nieuw materiaal kunnen aanschaffen voor de technische profielen, activiteiten op kunnen zetten voor bijvoorbeeld het basisonderwijs. Daarnaast blijven de scholen zich inzetten om doorlopende leerlijnen voor het mbo te realiseren. Zo biedt de school op Goeree-Overflakkee al een aantal mbo-bouwopleidingen aan en per
komend schooljaar ook een metaaltraject voor BBL-ers (werken en leren). Zie voor meer informatie hierover de website van het Techniek College Rotterdam.

In Oud-Beijerland worden een aantal mbo-bouwopleidingen door het Da Vinci College aangeboden en is hun intentie om in 2020 ook opleidingen aansluitend op het profiel PIE aan te gaan bieden. Na de zomervakantie gaan de scholen aan de slag met de uitvoering van de gemaakte plannen.”

Download hier het volledige een ander artikel over de toekenning van de subsidie.

 

 

Gerelateerd nieuws

Menu