Wat is een brugklas?

De brugklas is een vervolg op de basisschool.

Bij de brugklas heb je een hoop nieuwe vakken die je op de basisschool nog nooit hebt gehad, bijvoorbeeld techniek, natuurkunde, biologie.

Ook heb je voor elk vak een andere leraar, die noemen we op het voortgezet onderwijs een docent.

Elk uur gaat de zoemer en wissel je van les. Je hebt als je op de middelbare school komt niet meer een school van zo’n 200 leerlingen, maar van ruim 500! Dat is heel veel meer dan op de basisschool, vind je niet?

Omdat er zoveel leerlingen op de school zitten, is het gebouw natuurlijk ook veel groter, daardoor kun je nog wel eens verdwalen! Dat heeft bijna elke leerling wel een keer, maar na een jaar wordt de weg weer aan jou gevraagd!

Schoolboeken liggen niet meer netjes in het laatje van je tafel, maar in je boekentas of in jouw kluisje. Dat zit zo, in het begin van het jaar krijg je een lesrooster, daarop staan alle vakken die je krijgt, verdeeld in dagen en uren, als je bijvoorbeeld op maandag Engels, Nederlands en wiskunde hebt, neem je die boeken mee, meestal loop je dus met zo’n acht tot twaalf kilo te sjouwen, dat is natuurlijk niet niks, maar je kunt ook een deel van je boeken opbergen in het kluisje.

 

Laatste wijziging op 16 september 2019