Onze school

Het Actief College is een openbare school. Wij zijn een ontmoetingsplaats voor leerlingen met verschillende achtergronden op het gebied van levensbeschouwing en cultuur. Het Actief College gaat uit van gelijkwaardigheid, wederzijds respect, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid van en voor de leerlingen.

Onze school wordt bestuurd door Onderwijsgroep Acis Hoeksche Waard.

Acis heeft 20 basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs en twee scholen voor voortgezet onderwijs :

1. Het Actief College voor vmbo, basis-, kaderberoepsgerichte en gemengde theoretische leerweg (Vak Mavo) met en zonder leerwegondersteunend onderwijs (lwo) en leerwerktrajecten (lwt). Opleidingsrichtingen Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Bouw, Wonen & Interieur, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie.
  2. Het Hoeksch Lyceum voor mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Het Actief College en het Hoeksch Lyceum vormen samen de Onderwijsgroep RSG en werken intensief met elkaar samen. Ook wordt nauw samengewerkt met de openbare basisscholen in de Hoeksche Waard.

Gebouw en omgeving
Het Actief College ligt centraal in Oud-Beijerland aan de Koninginneweg. Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en stamt uit 1955. Sinds die tijd is ons gebouw uitgebreid en aangepast aan de eisen van deze tijd. De karakteristieke voorgevel is nog vrijwel ongewijzigd gebleven.

Op 10 mei 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met de plannen voor nieuwbouw van het Actief College op de locatie Poortwijk. In 2018 kan er gestart worden met de bouw en we hopen dan zo spoedig mogelijk het nieuwe gebouw te kunnen betrekken.

Laatste wijziging op 19 september 2018