Onze school

Het Actief College is een openbare school. Wij zijn een ontmoetingsplaats voor leerlingen met verschillende achtergronden op het gebied van levensbeschouwing en cultuur. Het Actief College gaat uit van gelijkwaardigheid, wederzijds respect, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid van en voor de leerlingen.

Onze school wordt bestuurd door De Hoeksche School.

Acis heeft 20 basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs en twee scholen voor voortgezet onderwijs :

1. Het Actief College voor vmbo, basis-, kaderberoepsgerichte en Vak Mavo met en zonder leerwegondersteunend onderwijs (lwo) en leerwerktrajecten (lwt). Opleidingsrichtingen Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Bouw, Wonen & Interieur, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie.
  2. Het Hoeksch Lyceum voor mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Het Actief College en het Hoeksch Lyceum vormen samen de Onderwijsgroep RSG en werken intensief met elkaar samen. Ook wordt nauw samengewerkt met de openbare basisscholen in de Hoeksche Waard.

Gebouw en omgeving

Het Actief College ligt centraal in Oud-Beijerland aan de Koninginneweg. Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en stamt uit 1955. Sinds die tijd is ons gebouw uitgebreid en aangepast aan de eisen van deze tijd. De karakteristieke voorgevel is nog vrijwel ongewijzigd gebleven.

Nieuwbouw Actief College

In juli 2019 is er gestart met de bouw van onze school. In Poortwijk 3, aan de Polderlaan, wordt er een schitterend gebouw voor ons neergezet. We hopen het na de kerstvakantie (januari 2021)  te kunnen betrekken.

Volg de vorderingen van de nieuwbouw op onze website!

Laatste wijziging op 18 september 2019