Nieuws over ons nieuwe gebouw


Update nieuwbouw Actief College
31 oktober 2018

Een groot artikel over onze nieuwbouw in het  AD.
Klik op de afbeelding voor leesbare versie.


Update nieuwbouw Actief College
18 april 2018

Onderstaand artikel komt uit Acis Actueel (2/18)
Klik op afbeelding voor leesbare versie.


Een goed bericht in het AD!
22 november 2017

Het Actief College krijgt groen licht!


Nieuwbouw voor Actief College
Onderstaand artikel komt uit Acis Actueel (november 2016)
Klik op afbeelding voor grotere weergave
acis-blz-8


Update nieuwbouw Actief College
14 oktober 2016

De eerste stappen zijn gezet. Na het nieuws van de gemeente Oud-Beijerland dat het Actief College een nieuw gebouw mag gaan neerzetten in Poortwijk, zijn we nu met het team aan de slag gegaan.
Bij het bouwen van een nieuw schoolgebouw komt er heel wat kijken. Zo moet er eerst een ‘programma van eisen’ worden opgesteld. Een ‘programma van eisen’ is een document waarin beschreven wordt wat voor de school belangrijk is. Voor het Actief College zijn de profielen bijvoorbeeld heel belangrijk.
Om een goed idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is, zijn we met een kleine groep collega’s op bezoek gegaan bij een aantal scholen, die onlangs een nieuw gebouw hebben gekregen.

Een korte impressie is hier te zien.

bezoek-scholen


Nieuwbouw voor Actief College
12 mei 2016

Op dinsdagavond 10 mei jl. heeft de gemeenteraad unaniem besloten dat het Actief College nieuwbouw krijgt. Ook de locatie staat vast. De nieuwe school komt in Poortwijk tussen basisschool De Klinker en de kleine Willem. Op dit moment staat daar nog de tijdelijke huisvesting van de Open Waard.

Nu de gemeenteraad met de plannen heeft ingestemd, kunnen de voorbereidingen op de nieuwbouw van start gaan, zodat de eerste paal in 2018 kan worden geslagen. Het is nog niet bekend wat er daarna met het oude gebouw (foto) van het Actief College, dat uit 1955 stamt, gaat gebeuren.

Op school leidde het besluit van de gemeenteraad tot een feeststemming.

GebakFotocollage oud en nieuw gebouw


Nieuwbouw van het Actief College komt dichterbij!
22 april 2016

Als directie van het Actief college zijn wij blij u te mogen meedelen dat nieuwbouw voor het Actief College dichterbij komt.

De heer De Weijer kan op deze manier met een gerust hart met pensioen.
Mevrouw Koole is heel enthousiast om na te mogen gaan denken over de inrichting van een nieuw gebouw waarin de nieuwe profielen nog beter vormgegeven kunnen gaan worden.

Hieronder het persbericht waarin niet alleen gesproken wordt over nieuwbouw van het Actief College, maar ook over alle investeringen met betrekking tot het onderwijs in de Hoeksche Waard.

Peter de Weijer en Rianne Koole
Directeuren Actief College

nieuwbouw ondertekening


 

Laatste wijziging op 1 november 2018