Vak Mavo

Op het Actief College zijn we trots op onze Vak Mavo. Wat onze Vak Mavo onderscheidend en speciaal maakt, is dat het een opleiding is waarbij je je mavo-diploma kunt halen én een praktijkvak leert. Ideaal voor leerlingen die houden van afwisseling, want we combineren theorievakken met een praktijkopleiding. Maar ook ideaal als je al weet wat je na de mavo wilt gaan doen. Onze Vak Mavo is zeer geschikt om door te stromen naar de havo of mbo-4.

Tekort aan vakmensen

Er is in Nederland een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen. De Vak Mavo springt in op deze alsmaar groeiende behoefte. Vooral creatieve leerlingen, leerlingen die weten wat voor vak ze later willen gaan uitoefenen en doeners kiezen vaak voor deze opleiding. Hier ontwikkel je je talenten en interesses door te denken (theoretisch leren ) en te doen. We noemen dat ‘doenkers’. De Vak Mavo is zeer geschikt om door te stromen naar een vervolgopleiding. We zien dat leerlingen die doorstromen van de Vak Mavo naar mbo-4, zeer succesvol zijn op die vervolgopleidingen.

De Vak Mavo

De Vak Mavo volg je in de gemengde leerweg of in de theoretische leerweg. Bij de theoretische leerweg volg je naast het praktijkvak nog een extra theorievak. De opleiding biedt voldoende afwisseling en na de Vak Mavo ben je helemaal klaar om de vervolgopleiding van jouw keuze te gaan volgen. Daarna is er volop werk op de arbeidsmarkt. Er zijn maar liefst vijf profielen waar je uit kunt kiezen. Dus er is altijd iets dat past bij jouw interesses en voorkeuren.

Profielen

  1. Mobiliteit & Transport: voor alle wat met vervoer en transport te maken heeft.
  2. Produceren, Installeren & Energie: brede technische kennis gegarandeerd.
  3. Zorg & Welzijn: werken met mensen.
  4. Economie & Ondernemen: maakt de ondernemer in jou wakker.
  5. Bouwen, Wonen & Interieur: de vakmensen van de toekomst.

Lessentabel Vak Mavo

Klik op afbeelding voor grotere weergave

Lessentabel Vak Mavo

Interesse in de Vak Mavo

Download hier de folder of vraag hem via administratie@actiefcollege.nl aan.

 

Laatste wijziging op 5 september 2019