Derdejaars excursie naar Corpus

Een verslag van twee deelnemende leerlingen aan de excursie

Dinsdag 28 mei zijn de 3e jaars leerlingen van Zorg & Welzijn naar Corpus geweest. Dit was een erg gezellige en leerzame dag.

Om 9.15 uur zijn we met de bus vertrokken naar Leiden. Ondanks dat er verwacht werd dat het erg druk zou zijn op de weg viel dit allemaal reuze mee. Toen we bij Corpus aankwamen moesten wij nog wel eventjes wachten voor we konden gaan beginnen met de reis door de mens.

Om 11.40 uur was het zo ver en mocht het eerste groepje beginnen. We werden rondgeleid door middel van een audiofragment. We wisten niet zo goed wat we er van moesten verwachten maar toen we boven kwamen stonden we letterlijk in een echt mens en kregen wij heel veel informatie over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe het werkt. Ook kwamen we terecht in stoelen die mee bewoog met de beelden zo leek het of je er echt in zat. We kregen hier ook een 3D bril bij. Steeds kwamen wij een etage hoger. Toen dit gedeelte afgelopen was, was dit nog lang niet afgelopen. We kregen een korte pauze om even te lunchen. Vervolgens gingen we een speurtocht afleggen. Elke trap die we afliepen kwamen we op een nieuwe verdieping met nieuwe informatie terecht ook daar waren spelletjes te doen over het menselijk lichaam. Toen we weer terug beneden waren was er genoeg tijd om nog even in de Corpus winkel te kijken.

Wij vonden dit een erg geslaagde dag en zouden het andere mensen ook aanraden om daar een kijkje te nemen. We hebben veel meer dingen geleerd op het gebied van biologie. Al met al het was een leuke en gezellige dag om op terug te kijken.

Roos en Dominique (K3B)

 

Laatste wijziging op in Mededelingen Schooljaar 2018-2019