In het 3e leerjaar loop je een beroepsoriënterende stage

In het derde leerjaar gaan onze leerlingen gedurende vier weken op een zogenaamde beroeps oriënterende stage bij één of twee bedrijven. Het doel ervan is:

  • de overgang van school naar het bedrijfsleven vergemakkelijken;
  • de leerlingen te motiveren om hun best te doen op school en een diploma te halen;
  • de leerling ervaring te laten opdoen in de gekozen arbeidssector.

Deze stage is gekoppeld aan de beroepsprofielen, Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Bouw, Wonen & Interieur, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie, waarin de leerlingen de lessen volgen. Aan deze stages wordt meegewerkt door vele bedrijven en instellingen in de Hoeksche Waard en daarbuiten.

De leerlingen zijn niet vrijblijvend bij een bedrijf of instelling. In overleg met de stagebegeleider worden de werkzaamheden opgegeven. Zij moeten, de door de stagebegeleider, opgedragen werkzaamheden uitvoeren die verband houden met hun studie op school. Bovendien houden ze dagelijks een verslag (zie onderstaande link) bij waarin ze de opgedane praktijkervaring moeten verwerken.

De leerlingen zijn nu een paar weken aan de slag en draaien volop mee in een bedrijf, op een school of in een winkel.

Hier het bewijs!
Klik op afbeelding voor grotere weergave.

Laatste wijziging op in Mededelingen Schooljaar 2018-2019