7 november: mbo-keuzemarkt (leerjaar 4)

Onderstaand bericht is 24 september via ELO verzonden naar de ouders/verzorgers (leerjaar 4)

Op woensdagavond 7 november a.s. organiseert onze school in samenwerking met andere scholen in de regio en Aob Compaz de mbo-keuzemarkt Rotterdam Zuid.
Een voorlichtingsbijeenkomst over beroepsopleidingen na het vmbo.

De mbo-keuzemarkt wordt gehouden in het gebouw van het Albeda, Haastrechtstraat 3 te Rotterdam. In de lokalen geven voorlichters klassikaal of individuele informatie over beroepsopleidingen. Er zal gesproken worden over de inhoud van de opleiding en de beroepsmogelijkheden na de opleiding. Tevens is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de voorlichter.

Daarnaast is er een opleidingsmarkt met een groot aantal informatiestands waar bedrijven, instellingen en scholen u uitleggen wat zij voor de toekomst van uw zoon of dochter kunnen betekenen.

De avond is verdeeld in een aantal voorlichtingsrondes van elk 25 minuten. Met behulp van de mbo-keuzegids en het bijbehorende aanmeldingsformulier kan uw zoon of dochter zich inschrijven voor maximaal 3 voorlichtingsrondes. (Indien u geen papieren gids heeft, kunt u de gids downloaden op www.scholingsmarkten.nl, daar kiest u de mbo-markt Rotterdam Zuid en klikt u rechts op “brochure”.)

Let op! Er kan alleen worden ingeschreven voor opleidingen die in de gids vermeld staan. De nummers die voor de omschrijving van de opleiding/voorlichting vermeld staan dienen op het aanmeldingsformulier ingevuld te worden.

Het aanmeldingsformulier moet ……………uiterlijk 2 oktober… door uw zoon of dochter weer bij de decaan ingeleverd zijn. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat uw zoon of dochter niet kan deelnemen.

De leerlingen worden alleen toegelaten onder begeleiding van ouder/verzorger of eventueel een ander familielid (minimaal 20 jaar).

Een week voordat de voorlichting plaats zal vinden, ontvangt u bericht over de plaats en het tijdstip waarop uw zoon of dochter voorlichting krijgt.

De leerlingen krijgen een vragenformulier mee dat ,ingevuld, in hun ELO LOB klas 4 map moet worden geplaatst, dit is een verplicht onderdeel voor het examen.

Met vragen kunt u terecht bij de schooldecaan.

Tot ziens op de mbo-keuzemarkt!

Met vriendelijke groet,
B. de Jong
Decaan

 

Laatste wijziging op in Mededelingen Schooljaar 2018-2019