Informatie ouders, verzorgers en leerlingen (tweede leerjaar)

Geachte heer, mevrouw en leerling,

Hierbij ontvangt u informatie over de start van het nieuwe schooljaar 2018-2019.

Lesrooster Magister
Vanaf maandag 27 augustus vind je je nieuwe rooster op Magister. Nieuwe leerlingen die instromen ontvangen het rooster op dinsdag bij de kennismakingsbijeenkomst.

Kennismakingsbijeenkomst zijinstromers
Op dinsdagmiddag 28 augustus verwachten we de leerlingen die instromen op het Actief College om 13.00 uur op school voor een kennismakingsbijeenkomst. De uitnodiging hiervoor hebben zij reeds ontvangen.

Start lessen
Woensdag 29 augustus starten we volgens het rooster met de lessen in alle leerjaren.

Kluisjes
Alle leerlingen zijn verplicht een kluisje te huren om hun waardevolle spullen in op te bergen. In de eerste lesweek krijgen de leerlingen de sleutel van hun kluisje uitgereikt door de conciërge.

Boeken
U kunt het boekenpakket bestellen via de website van Van Dijk Educatie. Kies op de site het goede boekenpakket.
BK2A, BK2B en BK2C en BK2D: boekenpakket 2 basis/kader
GT2E: boekenpakket 2 gemengd/theoretisch
KG2F: boekenpakket 2 gemengd/theoretisch

De boeken worden thuisbezorgd. Het boekenpakket is gratis. Van Dijk Educatie int een borgsom van € 75,00 (bij het verlaten van de school wordt dit bedrag aan u terug betaald). Dit is echter niet verplicht. U kunt dit bij de bestelling aangeven.

BENODIGDHEDEN:

Actief@work in de brugklas
In de brugklas wordt gestart met Actief@work-lessen. De leerlingen hebben voor deze lessen beschermende kleding nodig. Deze bestaat uit een overall, veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril.
De veiligheidsschoenen zijn o.a. te koop bij DB WorkWear, Boonsweg 41a te Heinenoord, (0186-769061).
Nieuwe leerlingen ontvangen daar 10% korting op de aanschaf van veiligheidsschoenen.
Er bestaat een mogelijkheid om op dinsdag 28 augustus vanaf 14.15 tot 15.00 uur de veiligheidsschoenen op school te passen en te bestellen. De keuze wordt genoteerd en de schoenen worden binnen 14 dagen geleverd op school. Leerlingen ontvangen bij de aflevering van de schoenen een gratis veiligheidsbril. U ontvangt de rekening bij het bestellen.

De overall wordt door school verstrekt en veiligheidsbrillen zijn in de lokalen aanwezig.

Lichamelijke Opvoeding
Een sportbroek (kort of lang), zaalschoenen, een handdoek en een sporttas. Een schoolshirt wordt eenmalig gratis door school verstrekt. De leerling is verplicht dit shirt tijdens de LO-lessen te dragen. Bij verlies of beschadiging is het shirt op school te koop bij de afdeling Economie voor €17,50.

Wiskunde
Een GEO-driehoek, passer, een aantal ruitjesschriften (grote ruit), kleurpotloden en een rekenmachine Casio fx 82 ms. Deze rekenmachine is ook op school te koop bij de afdeling Economie voor € 9,50.

Beeldende vorming
Potlood HB, gum, puntenslijper, kleurpotloden, viltstiften, liniaal, een dikke zwarte viltstift en een zwarte fine-liner.

Onze schoolgids te vinden op onze website.

Als u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn weer bereikbaar vanaf maandag 20 augustus (0186-612130 of via e-mail: administratie@actiefcollege.nl.

Wij wensen uw kind een hele prettige tijd toe op het Actief College en voor nu een fijne zomervakantie.

Met vriendelijke groet,
namens het team onderbouw,
P. Damen
Teamleider onderbouw

 

Laatste wijziging op in Mededelingen Schooljaar 2017-2018