Leerlingen helpen Rode Kruis met uitje naar Blijdorp

Visitekaartje voor het AC!

Op dinsdag 5 juni hebben 25 leerlingen uit klas 3 zich verdienstelijk gemaakt voor het Rode Kruis. Zij begeleidden 14 bewoners van de aanleunwoningen van de Rembrandt bij een uitstapje naar Blijdorp en hebben deze mensen een superdag bezorgd!

Op maandagmiddag hadden we van de Rode Kruis medewerkers een rolstoeltraining gehad. In een vrolijke optocht gingen we door Oud Beijerland om te oefenen met stoepjes, drempels en bruggetjes. Iets wat de volgende dag heel goed van pas zou komen.

De volgende morgen ontmoetten we elkaar in de Rembrandt. Er werd een ‘match’ gemaakt tussen twee leerlingen en een deelnemer. Vanaf dat moment stapten onze leerlingen in hun rol als begeleider en gingen met de rolstoel, of aan de arm, op pad naar de bus. De hele dag duwden zij de rolstoelen, lazen de informatiebordjes voor en deden er alles aan om het hun cliënt naar de zin te maken. De omgang was respectvol en geduldig maar ook vol humor, er werd heel veel gelachen en zelfs gezongen. Het was een hartverwarmende ontmoeting tussen jong en oud.

Tussen de middag was er een gezamenlijke lunch en om 3 uur koffie met gebak. Sommige leerlingen piepten nog even snel de speeltuin in om daarna hun taak weer op te pakken. Meneer Van der Maas ging in de souvenirwinkel met een meneer, wiens hoofd aan het verbranden was een petje kopen, uiteraard met een prachtige krokodil erop. De dames Schelling en Van Velthoven kregen een koffierecept waarop je 95 kunt worden.

Terug aangekomen bij de Rembrandt brachten de leerlingen hun cliënt helemaal terug naar zijn/haar eigen appartement en werd er afscheid genomen. Iedereen ging tevreden naar huis.

Als docenten kijken we terug op een prachtige dag waar onze leerlingen echt een visitekaartje voor het Actiefcollege en het vmbo hebben afgegeven. De complimenten hiervoor van de Zorgwaardmedewerkers en de mensen van het Rode Kruis willen we daarom graag aan jullie overbrengen.

Met vriendelijke groet,
de dames Schelling, Van Velthoven, Venema en de heer Van der Maas,
begeleiders van de succesvolle activiteit

 

Laatste wijziging op in Mededelingen Schooljaar 2017-2018