20 april: excursie brugklas naar het Historisch Openluchtmuseum

Tijdens de lessen Mens en Maatschappij worden de tijdvakken jagers en boeren, Grieken en Romeinen, monniken en ridders en steden en staten behandeld. Om een nog beter beeld van deze tijdvakken te krijgen, gaan we vrijdag 20 april naar het Historisch Openluchtmuseum in Eindhoven (prehistorischdorp.nl).

Onder begeleiding van een gids van het museum krijgen de leerlingen een rondleiding waarbij zij allerlei opdrachten moeten uitvoeren. De leerlingen worden verdeeld in vier groepen. Bij iedere groep zijn, behalve de gids, twee docenten aanwezig.

We vertrekken om 8:00 uur van school en we hopen rond 16:00 uur weer terug te zijn. Na het museumbezoek hebben we de gelegenheid om in het park te picknicken. De leerlingen zorgen zelf voor eten en drinken. Wellicht een goed idee om even naar het weerbericht te kijken van te voren, veel activiteiten vinden buiten plaats. Er zijn geen kluisjes aanwezig om tassen in op te bergen, dus waardevolle spullen kunnen beter thuis blijven of in het kluisje op school.

Indien u vragen heeft, kunt u een mail sturen aan mevrouw Roskam (m.roskam@actiefcollege.nl).

 

Laatste wijziging op in Mededelingen Schooljaar 2017-2018