Excursie brugklas: musea in Rotterdam

Tijdens de lessen CMT komt met enige regelmaat het werk van kunstenaars voorbij. Dit zijn echter altijd afbeeldingen en nooit het echte werk. We zijn naar een aantal kunstinstellingen in de Witte de Withstraat geweest. Een deel van de leerlingen heeft onder begeleiding van een gids/kunstenaar naar kunst gekeken. Ze hebben ook aan een workshop deelgenomen waarin de kunstenaar de relatie legde tussen koken en het maken van kunst. Een ander deel van de leerlingen heeft een spel gedaan en kreeg een rondleiding langs kunst in de openbare ruimte.

’s Middags hebben de leerlingen in het kader van de lessen Biov, het Natuur Historisch Rotterdam bezocht. Ze hebben daar een museumles (Verboden toegang? Niet voor jou!) gevolgd. De deuren van het kelderdepot werden geopend en onder begeleiding van een educatief medewerker konden de leerlingen een kijkje achter de schermen nemen en ontdekken hoe een museum aan zijn dieren komt, hoe ze worden bewaard, geconserveerd en geordend. De leerlingen hebben ook nog in het Euromastpark gewerkt aan opdrachten rond het onderwerp ‘determinatie’.

Het was een interessante dag!

Voor foto’s zie deze link van onze Facebookpagina.